BE THE CHANGE
YOU WISH TO SEE
IN THE WORLD

Over mij

werkwijze

Mijn visie en werkwijze komen uit bovenstaande quote: "be the change you wish to see in this world". Door met veel plezier, humor, openheid, laagdrempeligheid en praktijkgericht te werken draag ik uit wat ik hoop te bereiken met mijn betrokkenheid: een goede (werk)sfeer, belevingsgerichte en omgevingszorg en vooral gelukkige mensen. Ik werk ervaringsgericht, wat inhoud dat ik zo veel mogelijk gebruik maak van oefeningen en activiteiten waarbij de mens zelf in beweging, en dus de ervaring wordt gezet. Door zelf te beleven leert men veel makkelijker, zo is mijn ervaring. De ervaring blijft ook langer bij dan een theoretische uitleg of rationele overtuiging.

Quote van een deelnemer: "Elke keer als ik een deurknop vastpak tijdens mijn dienst, hoor ik je stem in mijn hoofd. Ik pauzeer even en herinner me wat je zei: wees je bewust waar je naar binnen gaat. Wie tref je daar aan? Wat vraagt deze situatie en bewoner van jou? Het resultaat is dat ik meer rust en overzicht heb en mijn bewoners meer ontspannen zijn ."

Ik werk altijd vanuit de vraag en ervaring van de instelling en de aanwezige medewerker(s) of cliënten. Dit houdt in dat ik maatwerk lever en trainingen of coaching ook direct aanpas als daar reden toe is. Daarnaast communiceer ik gedane observaties en ervaringen altijd met mijn contactpersoon. Hierdoor ontstaan vaak nieuwe inzichten, die het verdere traject positief beïnvloeden.
Tot slot is keer op keer gebleken dat een preventieve aanpak door gedegen training en advies betere effecten heeft dan pas ingrijpen bij problemen. Ik geloof in een aanpak waarbij de focus op positieve elementen ligt. Je richten op wat goed gaat en nóg beter kan, sterke punten uitbouwen tot beschermende factoren en waardegericht visie en richting bepalen.

Ervaring

Door mijn achtergrond als psychomotorisch therapeut (PMT), mindfulnesstrainer, docent en psycholoog heb ik de unieke mogelijkheid snel te doorzien wat nodig is op een afdeling, in een instelling en voor een cliënt. Dit komt tot uiting in mijn werk voor het CCE. Ik combineer in al mijn werkzaamheden kennis over lichaamstaal, gedrag en groepsdynamiek (PMT / mindfulnesstrainer) met daarover gestelde theorieën en methodieken (Psychologie) en breng dit op een ervaringsgerichte, begrijpelijke en praktische manier over (Docent). Ik ben getraind in het kijken naar welzijn, mede door mijn master Geestelijke Gezondheidsbevordering aan de Universiteit van Twente. Al deze opleidingen geven mij de, voor een psycholoog unieke, mogelijkheid om niet alleen naar de problemen op een afdeling te kijken, maar vooral naar de mogelijkheden en krachten in welzijn. Dit preventieve werken maakt mij uniek. Ik zie snel oplossingen, kan observaties gemakkelijk omzetten in (werk)doelen en vertaal deze tot slot ook in een opleidingsaanbod of -vraag. Mijn CV is hier in te zien.


Krista Snijders, De BeLeef Psycholoog

meer informatie?


(INTERIM) PSYCHOLOOG

Meer over mijn inzet als psycholoog, tijdelijk of als adviseur


Training en coaching

Hier vindt u meer informatie over coaching (on the job),
maatwerk trainingen en workshops.